Brief voor de mama die haar kindje verloor

Lieve prachtige mama,

Wat zal jij verdrietig zijn. Allereerst mijn warme medeleven voor het verlies van je kindje, in welk stadium ook. Het verlies van een kind is een van de meest hartverscheurende ervaringen die een ouder kan meemaken en ik kan me alleen maar voorstellen hoe moeilijk deze tijd voor je moet zijn. Ik wil je laten weten dat het oké is om je verdrietig, boos, verward en alle andere emoties te voelen die je op dit moment voelt en doormaakt.

Met deze brief wil je herinneren aan de ongelooflijke kracht en veerkracht die je als moeder bezit. Je lichaam heeft het wonder van het dragen (en soms ook baren) van een kind ervaren, en hoewel je nu door een periode van verdriet en rouw gaat, is het belangrijk om te onthouden dat jouw lichaam nog steeds een bron van liefde, kracht en schoonheid is. Neem de tijd die je nodig hebt om te genezen, zowel fysiek als emotioneel. Je bevind je in een lichtnetwerk van vrouwelijke kracht die verbonden is met alle vrouwen in heel de wereld, met al haar licht en liefde verbind zij zich met jou.

Je bent een moeder, ongeacht de omstandigheden, hoe oud en hoe groot je kindje was en op welke manier hij/zij wel of niet ter wereld kwam, en je liefde voor je kindje zal altijd blijven bestaan. Wees zacht en geduldig voor jezelf, en laat je omringen door de steun en liefde van de mensen om je heen. Ik wens je alle kracht en moed toe in deze moeilijke tijd.

Zelf had ik 4 miskramen, verloor ik een kindje later in mijn zwangerschap en had ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ook droeg ik na 6 zwangerschappen 2 gezond geboren meisjes en ik weet hoe zwaar en soms uitzichtloos, pijnlijk en alleen deze periode soms voelt.

In mijn behandelingen bied ik je de mogelijkheid te voelen als dat even niet lukt, je te verbinden met jou prachtige mooie krachtige lichaam en de liefde die jij voelt voor het dat kleine wezentje wat je niet in je armen kunt houden helemaal te voelen. Er is ruimte voor woorden, voor tranen en voor boosheid. En voor alles wat er nog meer is op dit moment.